Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Bimmer Tool Rental
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-02-2007, 02:38 PM
bmann's Avatar
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Winnipeg Manitoba Canada
Posts: 18
bmann is on a distinguished road
X5 ALARM PROBLEMS

Hope someone can help without having to go to the dealer. My X5 was locked with the alarm armed. I opened the hatch using the remote to put something in as I have done in the past. I accidentally opened the lower hatch and the alarm went off and pretty loud too. Anyway, I couldn't disarm with the remote. After several tries, I put the key in the drivers door and disarmed the alarm. Here's the problem. Now my remote does not work at all. In addition, the central locking system only works with the vehicle is running (engine on) as soon as I shut the engine off, the rear bottom hatch releases (opens). I cannot open the rear bottom hatch at all with the button on the door or the remote. (remote is dead) But when I start and turn off the engine it opens. The other issue is the radio does not turn off with the ignition. I have to mannually turn it on and off. It stays on for about 20 minutes and then shuts off by itself. I checked the fuses and they are ok. All systems function normally when the vehicle is running. What I noticed was that when I turn the ignition off, everything is still powered even after 30 minutes of sitting. Radio, power windows, turn signals etc. I did hook up my diagnostic tool, and it shows the system has no faults. Can anyone help me out with this. Thanks.
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 07-07-2007, 04:36 PM
Member
 
Join Date: May 2005
Location: X5world
Posts: 37
X5Strap is on a distinguished road
Sounds like you have a few problems. I have a '04 X5 4.4. The keys are all coded just for you vehicle, sounds like the code has been changed on your key and the on board computor has blown a fuse. A simple recoding of your car by the dealer might work, but I think you best go see the dealer.
Good Luck...

X5Strap
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



I


All times are GMT -4. The time now is 01:45 AM.
vBulletin, Copyright 2014, Jelsoft Enterprises Ltd. Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
2013 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.