Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Bimmer Tool Rental
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-15-2008, 06:08 PM
mariosp's Avatar
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Cyprus
Posts: 96
mariosp is on a distinguished road
***SELFLEVEL SUSP INACT***

My X5 03 while I was driving the Title message appeared on the computer board. I was shocked for few seconds, whats that supposed to be?

Does anyone has the same problem?

I switch off the car and the switch it on and is fine now I drove more than 50 miles,

I read here that happend to js48 few days ago.

I dont know what to do. I need your help.
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 01-15-2008, 06:12 PM
ex-jeepguynw's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Washington state
Posts: 201
ex-jeepguynw is on a distinguished road
It showed up on my '03 X5 about a month ago. Once only. After that, it went away, and I haven't seen it since. The truck is running fine. So unless it happens again, you're probably okay. If it comes on and stays on, then you may have a larger problem.

Search the threads here for a similar topic. It's been discussed several times.

Dave
__________________
2003 4.4i (The X5 is WAAAY more fun than my Jeep used to be... )
Reply With Quote
  #3  
Old 01-15-2008, 07:43 PM
toohotdoc's Avatar
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: NorthWest
Posts: 731
toohotdoc is on a distinguished road
check your fuses
__________________
" Despite its supercar attributes, the M5 still doubles as a soberly practical, spacious saloon - only with the ability to scare four passengers in comfort all the way to the local coronary unit". Top Gear
Reply With Quote
  #4  
Old 01-15-2008, 07:49 PM
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 62
Wally is on a distinguished road
Ditto happened to mine about a week ago.

Ran a diagnostics on the car all clear.

It disappeared after turning the engine off and on again.

We had a 43C day here in Melbourne Australia so that might have upset the X a bit.
__________________
Cheers Andy
From Down under

2004 4.4i Sport Alpine White
2008 Toyota Land Cruiser Turbo Diesel (on order)
1993 Daihatsu Feroza SXP II
Reply With Quote
  #5  
Old 01-15-2008, 11:03 PM
jpm4.8is's Avatar
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Guatemala
Posts: 682
jpm4.8is is on a distinguished road
Happened to me too...long story short 3 trips to the stealer and pretty much everything replaced under warranty...Hope this is not the case with your SAV...
__________________

2005 X5 4.8is
2004 530i
2003 330ci (retired)
Reply With Quote
  #6  
Old 01-16-2008, 12:26 AM
Premier Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: X5world
Posts: 82
Batm4n is on a distinguished road
Just cycle the car on and off and see if it resets. Sometimes the suspension inactive light comes on if there is a power surge in the electrical of the vehicle.

If it clears on its own you shouldn't worry too much.

In my case, I had it happen a few times. Diagnosed it to the following:

1) First time light came on, traced it to faulty Bluetooth module. I pulled it out and didn't have the error happen again. As soon as I inserted it, it would error

2) Light came on, diagnosed it to a fault related to my second stage resistor for the blower fan. Cleared the fault and swapped the resistor. Cleared the problem

What is funny is that the light never came on when my suspension airbag had a leak. I would find the car tilted to one side in the morning. Ended up diagnosing it to a known issue of the Suspension bladder having a pinhole leak in it.

The light never came on and the car would drive extremely poorly from being lopsided till i activated the suspension to refill with air. (I have Full Air suspension on my 03)
Reply With Quote
  #7  
Old 01-16-2008, 12:32 AM
zerochief's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 1,399
zerochief is on a distinguished road
Thumbs down

Quote:
Originally Posted by jpm4.8is
Happened to me too...long story short 3 trips to the stealer and pretty much everything replaced under warranty...Hope this is not the case with your SAV...
Same here... but 7 trips to the dealer until everything was replaced
Reply With Quote
  #8  
Old 01-16-2008, 05:15 AM
mariosp's Avatar
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Cyprus
Posts: 96
mariosp is on a distinguished road
thanks everybody for your quick reply. please keep replying I want to see more solution on this issue.

Regards
Marios
Reply With Quote
  #9  
Old 04-11-2008, 06:04 AM
acitydweller's Avatar
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: New York City
Posts: 409
acitydweller is on a distinguished road
you can add me to that list now
Reply With Quote
  #10  
Old 04-11-2008, 11:48 AM
zerochief's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 1,399
zerochief is on a distinguished road
I'm back on the list, no CPO now... ouch! Waiting to hear from my indie.
Quote:
Originally Posted by mariosp
My X5 03 while I was driving the Title message appeared on the computer board.
What was the outcome?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



I


All times are GMT -4. The time now is 03:12 PM.
vBulletin, Copyright 2014, Jelsoft Enterprises Ltd. Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
2013 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.