Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E70) Forum
ModBargains
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-14-2009, 11:26 AM
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Chicago
Posts: 27
gianteli is on a distinguished road
iDrive issues, iPod (6FL) not working

So my new E70 doesnt like my iPod. My iPhone plays fine in the snap in cradle, but the second i attach my nano to the y-cable (usb), i get squat.

anyone figure this one out? a search didnt provide good results...
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 05-14-2009, 11:59 AM
Juanted's Avatar
Moderator/Admin/Premier Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Charlotte, NC
Posts: 5,686
Juanted is on a distinguished road
I don't have an answer. I do know, however, that I've had no problems withy my iPod and my '08 e70. I don't have a nano, though. I have a Classic iPod. I don't know if that matters.

Good luck! Let us know if you find a resolution.
__________________
Whenever I text "Barack," my phone suggests the word "Capable." I guess my my phone IS pretty smart.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-14-2009, 12:54 PM
brian5's Avatar
Premier Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: CT, USA
Posts: 2,894
brian5 is on a distinguished road
My '08 E70 plays nice with 4th gen iPod, iPhone 3G, and 4th gen nano. Haven't checked 3rd gen nano yet but can do.

gianteli,
What generation nano do you have?

Also, it's worth noting that there are at least three Y-adapter cables that have been released:
Part 61120440645 (up until about 10/07?)
Part 61220440796 (2008. Which I have)
Part 61120440812 (2009)
Reply With Quote
  #4  
Old 05-14-2009, 01:58 PM
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Chicago
Posts: 27
gianteli is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by brian5 View Post
My '08 E70 plays nice with 4th gen iPod, iPhone 3G, and 4th gen nano. Haven't checked 3rd gen nano yet but can do.

gianteli,
What generation nano do you have?

Also, it's worth noting that there are at least three Y-adapter cables that have been released:
Part 61120440645 (up until about 10/07?)
Part 61220440796 (2008. Which I have)
Part 61120440812 (2009)

I picked up my ride on Monday, so I'm presuming I have the last part. My nano is the first gen of those, which came out in 2006?

I know it's supposed to read "ok to disconnect" on the display when it's working properly. Mine quickly alternates between that screen and the home screen (with the menus) and never appears in idrive.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-14-2009, 02:07 PM
brian5's Avatar
Premier Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: CT, USA
Posts: 2,894
brian5 is on a distinguished road
Your problem is probably your old nano. A post was made in Feb 2009 that said:
6FL Y cable for ipod: new part number
just picked up my Y-cable from the dealer this afternoon
part number is 61 12 0 440 812 and is suited for Ipods with dockconnector after launch 2004.
It works like a charm with my latest gen Ipod Nano

I don't know when that first nano came out.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-14-2009, 02:11 PM
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Chicago
Posts: 27
gianteli is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by brian5 View Post
Your problem is probably your old nano. .
Well, the nano launched in late 2005, so I'm guessing that the cable i have should work. I plugged another iphone into the jack and it works fine. If i plug the nano into the aux in only (not the usb), i get playback, but have to control it from the ipod and not idrive.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-14-2009, 07:01 PM
watrob's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Australia
Posts: 802
watrob is on a distinguished road
Your Y-cable will be the wrong version to suit your Ipod.
__________________

X5 M50d White | 20" Rims | Adaptive Drive, Self-Lvl Susp | Act/Steer | HUD | Xenon, Adapt Lights | H-Beam Ast | Rear/Side Camera | Panorama S/roof | Auto Tailgate | Comfort, Active, Ventilated, Heating, Lumbar, Navada Perforated Leather Seats | Comfort Access | M-Steer Wheel w Pdle Shift |Sports 8-Speed | Active Crus Stop/Go | Proff Nav + TV, DAB | 16 Spk Ind Audio | USB |Internet-eMail-SMS-Apps | 4 Zone Air | Speed D/play | Towbar | 20% Tint | 5mm Castor Bushes | Yellow Calipers, Ceramic Pads |
Reply With Quote
  #8  
Old 05-14-2009, 10:49 PM
jamesboags's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Sydney Australia
Posts: 1,059
jamesboags is on a distinguished road
Any Y cable should work .. it is usually just a charging issue with old cables with new gen ipods...Does the ipod change to a "connected" type screen ?
Reply With Quote
  #9  
Old 05-14-2009, 10:59 PM
watrob's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Australia
Posts: 802
watrob is on a distinguished road
Also check your cable, I had to return one because it stopped charging the iPod, they don't like being twisted at the connection plug point into the iPod.

If the plug on them iPod end on the cable is loose there maybe a broken wire, that what happenned to mine
__________________

X5 M50d White | 20" Rims | Adaptive Drive, Self-Lvl Susp | Act/Steer | HUD | Xenon, Adapt Lights | H-Beam Ast | Rear/Side Camera | Panorama S/roof | Auto Tailgate | Comfort, Active, Ventilated, Heating, Lumbar, Navada Perforated Leather Seats | Comfort Access | M-Steer Wheel w Pdle Shift |Sports 8-Speed | Active Crus Stop/Go | Proff Nav + TV, DAB | 16 Spk Ind Audio | USB |Internet-eMail-SMS-Apps | 4 Zone Air | Speed D/play | Towbar | 20% Tint | 5mm Castor Bushes | Yellow Calipers, Ceramic Pads |
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



I


All times are GMT -4. The time now is 09:06 AM.
vBulletin, Copyright 2014, Jelsoft Enterprises Ltd. Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
2013 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.